Despre studiu

DESPRE STUDIU

Dragi cititori,


Bun găsit la a 3a ediție a raportului Piața Transporturilor Rutiere din România. Sectorul transporturilor rutiere este unul dintre pilonii de succes ai economiei românești, fiind într-o continuă dezvoltare și confruntându-se constant cu noi schimbări și provocări.
În calitate de Secretar General al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), mă simt onorat să prezint această analiză cuprinzătoare a pieței transporturilor rutiere din România, pentru perioada 2018-2030.
UNTRR își asumă misiunea de a fi principalul reprezentant al transportatorilor rutieri români și principalul partener de dialog social în industria transporturilor. Cu o viziune orientată spre profesionalism, eficiență și performanță, ne dorim să oferim servicii cu valoare adăugată relevante pentru comunitatea transportatorilor naționali și internaționali din România.
În această analiză, ne-am concentrat pe evoluția și tendințele pieței transporturilor rutiere în România, evidențiind provocările și oportunitățile care se profilează la orizont. Am analizat impactul reglementărilor pieței transporturilor rutiere la nivelul Uniunii Europene, un subiect pe care l-am dezbătut intens, și vom explora cum aceste schimbări influențează acest sector în România. Așa cum în edițiile precedente ați regăsit estimări și scenarii care au fost validate de realitate, cred că și această ediție va fi de un real folos celor interesați.
Pe parcursul următoarelor pagini, veți descoperi o abordare detaliată a factorilor care influențează piața transporturilor rutiere, de la evoluții tehnologice și reglementări la schimbări în dinamica economică și socială. Ne propunem să oferim o perspectivă realistă și bine documentată, care să servească drept un ghid valoros pentru decidenții din industrie și pentru toți cei interesați de viitorul transporturilor rutiere în România.
UNTRR va continua să contribuie la dezvoltarea durabilă și eficientă a acestui sector vital al transporturilor rutiere din România, și să susțină interesele transportatorilor din România pe plan național, european și internațional.
Cu respect,
Radu Dinescu
Secretar General, UNTRR

Alăturat, puteți consulta studiul de anul acesta “Piața Transporturilor Rutiere din România, 2018 – 2030” disponibil aici.

Totodată, reamintim succesul ediției anterioare a studiului “Piața Transporturilor Rutiere din România, 2008 – 2015” realizat de UNTRR în 2013 pe care îl puteți descărca aici.